keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Koulu on perseestä

Moikka! Tänään ajattelin puhua tästä jokapäiväisestä riesasta, koulusta. Joka aamu sinne pitää mennä opiskelemaan, eikä siellä edes opi mitään. Ruoka on paskaa ja opettajat on tyhmiä. Oppiaineetkii on ihan syöpää, eikä välitunteja ole riittävästi ja nekin ovat liian lyhyitä. Puhelintakaan ei saa edes käyttää tunnilla. Maailman turhin ja typerin paikka, vai mitä?
No eihän se nyt niin huono paikka ole. Oletko koskaan miettinyt tämän paikan hyviä puolia, tai ajatellut noita huonoja asioita toiselta kannalta?
Aloitetaan vaikka tuosta ajankohdasta, aamupäivästä. Kuvitellaan tilanne, koulusi alkaakin vasta kolmelta. Koulupäivä kestää kolmesta yhdeksään illalla. Mitä tekisit tämän aamupäivän? Tiedän jo vastauksesi, nukkuisit. Mieti kuinka turhauttavaa on herätä aamulla tai no oikeastaan aamupäivästä yhdeltätoista, ja lähteä iltapäivästä kouluun. Kaikki suunnitellut hommat jäisi kesken ja pitäisi mennä koulun penkkiä kuluttamaan. Totta kai monena aamuna väsyttää herätä kouluun, mutta mielestäni aamulla siellä on mielekkäämpää istua kuin iltapimeällä. Aamun istut koulussa ja koko ilta onkin sitten vapaata(:
Puhutaampas seuraavaksi tästä opiskelusta. Usein kuulee kuinka koulussa ei opi mitään. Syitä tähän, kiitos! "Noo siellä ne opettajat ei osaa opettaa, ei oo ees mielenkiintosia aiheita ja onhan se ihan syvältä se koko paikka." Opettajat ovat opiskelleet ammattiinsa monia vuosia. Heillä on monien vuosien kokemus työstään, silti he eivät osaa opettaa? Luulempa että vika on viestinvastaanottajassa, eikä lähettäjässä. Ehkä parempi asenne toisi myös parempia numeroita. Jos ajattelee aina kaiken olevan aina muiden syytä, ei tule pärjäämään. Pitää oppia ottamaan vastuuta omasta elämästään, omasta koulumenestyksestään. Jos ajattelet että perhana, miehän tulin tänne opiskelemaan, tulet saamaan hyviä numeroita ja todella opit ne asiat. Ja mitä näiden aineiden pitäisi sitten olla että ne kiinnostaisi? Koulussa ei riittäisi opettajat opettamaan jokaisen mieliainetta. Jos nämä kiinnostuksen kohteet ovat mopon rassaamisesta tietokonepeleihin, pitäisi kunnan ensinnäkin tosiaan palkata mieletön määrä opettajia. Jos tähän ruvettaisiin, pidentyisi myös koulupäivätkin, koska ne pakolliset aineetkin on pakko käydä. Joten kaverit, miettikääs vähän.
Vai että ruoka on paskaa. Tästä aiheesta on väitelty useaankin otteeseen. Kuitenkin totuus on se, että koulu yrittää aina antaa oppilailleen terveellisintä ja parhainta mitä rahalla saa. Aina kuitenkaan rahat ei riitä niihin ravintolatason gurmee sapuskoihin. Mitä olen vanhemman väestön kouluruokailusta kuullut, en valita. Tietenkään aina ei voi olla niitä lempiruokia. Kaikkea pitää kuitenkin maistaa, olipa se sitten sitä koulun paskaa tai gurmee evästä. Kouluruokailun rahat otetaan meidän lasten ja nuorten vanhemmilta verorahoissa. Jos kouluruuan laatu muuttuu, muuttuu myös tämän aterian hinta. Eepä oo siis tuaskaan aehetta valittoo(;
Pienen pohdinnan jälkeen herää vain yksi kysymys; Onko kuitenkaan kaikki koulun vika? Opettajat ovat hekin vain ihmisiä, jotka sattuivat vain valitsemaan opettajan ammatin. Koulu onkin oppilaitos, jossa opetellaan tietoja ja taitoja tulevaa elämää varten. Kouluruoka ei olekkaan kamalaa paskaa, vaan täysin syötävää ja terveellistä evästä, joiden tekijät, nekin ovat vain ihmisiä. Miettikäämme siis hetki, ennen kuin alamme valittamaan asioista, joille kaikille on täysin looginen selitys(:


2 kommenttia :

  1. Haista pillu pielavesi on paska ja tiiän sen vaikken ees tiiä sitä. Vituttaako

    VastaaPoista