lauantai 8. marraskuuta 2014

Sosiaalista elämää

Ei mitään tekemistä. Mitähän tekisi? Taidan selata vielä kerran sosiaaliset mediat läpi, jospa siellä olisi tapahtunut jotain. Facebook - ei mitään uutta. Instagram - samat naamat sielläkin. Ask.fm - ei uutta. Olisikohan jo aika hommata OIKEA elämä?


Aamulla kun herään, selaan ensimmäisena sosiaaliset mediat. Aamupalapöydässä sama jatkuu. Linja-autossa kouluun mennessä selailen vielä viime hetken päivityksiä. Välitunnilla koulussa luen uusimmat kuulumiset. Koulun päätyttyä istahdan koulutaksiin ja rupean yllättäin räpläämään puhelinta. Loppuiltapäivä meneekin ihmisten turinoita lueskellessa. Kyllä, olen koukussa. 
Mutta milloin kännykästä tuli niin tärkeä? Pystyisimmekö me elämään ja olemaan ilmankin tätä ihmevempainta? Henkilökohtaisesti sanon kyllä. Se vaatii vain tahtoa. Usein kysytään nuorilta että mitä ilman he eivät voisi elää. Vastaus on aika usein puhelin. Mutta koskettaako tämä vain nuoria? Luulempa että aika moni aikuinenkin on sosiaalisen median syövereissä ja riippuvainen jatkuvasta netin selaamisesta. 
Vanhempi sukupolvi kertoilee usein, kuinka "entisinä hyvinä aikoina" käytiin ihmisten luona kylässä. Nyt 2000-luvulla sellainen perinne on hävinnyt. Ihmisten luona ei käydä kuin juhlien aikaan, hyvä jos silloinkaan. Melkein kaikki on nykyään SOMEssa ja lukee ja kertoilee siellä kuulumiset. Silmät rasittuu ruudun möllöttämisestä ja perse puutuu. Eikö olisi mukavempaa istua siinä sohvalla hyvän ystävän kanssa, siemailla hieman kahvia, nauraa ja rupatella, kuin että istut siinä sohvalla yksin pimeässä kännykän valon sokaisemana? Onhan se toki helpompaa istua siinä yksin, mutta c'moon. 
Voidaan puhua jo SoMe-ilmiöstä. Tällaista ilmiötä ei ole kyllä aiemmin nähty. Tässä ilmiössä on hyvät ja huonot puolensa. Nyt kun luet tätä postausta siitä älykkäältä vehkeeltä silmät ristissä, mietippä jos laittaisitkin sen laitteen kiinni, menisit tuonne raikkaaseen ulkoilmaan vaikkapa kävelylle ystäväsi kanssa. Luulempa että saisit enemmän irti siitä kävelyretkestä kuin että istua rönötät nyt siinä koneella. Tai no mikä mie olen sanomaan? Tässähän miekii istua rönötän koneen ääressä silmät ristissä.

Kommentoi alas, Kuinka kauan SINÄ voisit olla ilman sosiaalista mediaa?

~Lauri

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti